Egyszerűen, gyorsan, finomat főzni – ezeket a szakácskönyveket válaszd hozzá!
Se időd, se kedved egész nap a konyhában robotolni? Ha mégis szeretnél gyorsan finomat és néha különlegesebb ételeket is főzni, ezt a 10 szakácskönyvet jó szívvel ajánljuk neked!
Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
A híres séf bebizonyítja, hogy a magyaros ételek nem feltétlenül nehezek és zsírosak, és nem csak óriási adagokban elkészíthetőek. Az ő pontos útmutatása alapján könnyedén készíthetsz isteni pörköltet akár két darab csirkecombból is, minimális hozzávalókkal. Nincs többé “fűszerezd ízlés szerint” és egyéb semmitmondó tanácsok! Ráadásul szinte minden ételhez társul egy maradékmentő recept is.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Megúszós kaják – 84 ütős cucc
Gondoltad volna, hogy a kéksajt, az alma és a bacon a tökéletes melegszendvics titka? A könyvben felsorolt ételreceptek tényleg megúszósak – azaz gyorsan összedobhatók anélkül, hogy úszna az egész konyha, és fél napod rámenne a főzésre. Emellett Fördős Zé ételei változatosak és olykor különlegesek is. Ha nincs ötleted, hogy mit főzz, akár minden nap előveheted ezt a könyvet egy újabb gyors és egyszerű receptért!

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Együtt – Feledhetetlen, könnyed étkezések
Jamie Olivernek minden kötete kincs. A kedvenc 5 hozzávaló és 15 perces kaják mellett ez az, amit feltétlenül szerezz be. Ha szereted a közös családi étkezéseket vagy szívesen hívsz vendégeket, ebben a könyvben tökéletes recepteket találsz az ilyen alkalmakhoz. Nem a vendégváró ételekben rejlik a receptek különlegessége, hanem abban, hogy a híres szakács receptjei könnyedén ütemezhetők, gyorsan elkészíthetők, hogy minél több idő jusson főzés közben is a közös együttlétekre és nagy családi beszélgetésekre.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Gyors, Finom, Egyszerű – 77 recept a mindennapokra
Ambrus Éva hozzátáplálási szakember és Vágó Piros, a rádiókonyha megálmodója összefogtak, és egy fantasztikus receptkönyvet hoztak létre. A szerzők segítenek a szezonális alapanyagok és a hazai hozzávalók felhasználásában, emellett praktikus tanácsokkal is ellátnak: az alapanyagok helyettesítése vagy az előre tervezés azok a kérdések, amiket jó alaposan körbejártak.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Jókat eszünk – gyorsan és egészségesen
Legyen egészséges, ízletes, és készüljön el gyorsan? A könyv szemtelenül fiatal szerzői e három alapgondolat köré építették fel ezt a receptgyűjteményt, ami 120 ételt tartalmaz. A tematikusan csoportosított receptek az étel tápértékét is mutatják, ráadásul bárhol könnyen hozzáférhető alapanyagokból készülnek.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Baba, mama együtt eszik
A hozzátáplálás kezdetén, de még később is gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon milyen ételt tudnánk elkészíteni abból, amit a baba is eszik? A szakácskönyvben felsorolt változatos és egészséges receptek alapján két legyet üthetsz egy csapásra: ugyanazokból a hozzávalókból készíthetsz a babának pürét, a család többi tagjának pedig ízletes főételt.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Magyar superfood
Ha te is unod, hogy mindenhol a szuperélelmiszereket istenítik, de mégsem kapsz a sarki közértben chia magot vagy spirulina algát, ez a könyv neked szól! Szabó Adrienn dietetikus bebizonyítja, hogy a hagyományos, hazai ételek között is megszámlálhatatlanul sok szuperélelmiszer van, amikből változatos és környezettudatos finomságokat készíthetsz el.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Éhesek vagyunk! – Nagy családi szakácskönyv
Ciara Atwell szakácskönyve száz olyan receptet kínál, amik előre tervezhetőek és elkészíthetőek, hogy több időd maradjon főzés mellett a családodra. Maradékmentés, gyors egytálételek vagy előre lefagyasztható menük – mindegyikből akad bőven. A könyv összes receptje helyben beszerezhető alapanyagokból építkezik és bármilyen zsúfolt napirendbe beilleszthető az elkészítésük.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Sütés nélküli desszertek
Csonka Enikő és Varga Gergő, a GastroHobbi házigazdái közkívánatra alkották meg ezt a receptgyűjteményt, melynek minden egyes desszertje sütés nélkül elkészíthető. A szerzőpáros garantálja, hogy az elkészült finomság pontosan ugyanolyan lesz, mint a szakácskönyv lapjain lévő ételfotók – hiszen lehetetlen elrontani őket. Ha elkészítettél egy-két finomságot, töltsd fel őket a #gastrohobbi hashteggel bármelyik közösségi média oldaladra.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.
Szakácskönyv kétbalkezeseknek
Nahát, ezt tényleg te főzted? Ne így hámozd a répát, majd én megcsinálom! Minek méricskéled a hozzávalókat, főzni érzésből kell! – mindannyian hallottuk már az okoskodók “jószándékú” tanácsait, ha főzésre került a sor, ahogy szemtanúi voltak, hogy netalán szabálytalanul aprítjuk a hagymát. Ha neked is elvették a kedved a főzéstől (vagy még meg sem jött), bátran vágj neki a konyhai kalandoknak! Nemere Ilona szakácskönyve megadja az alapokat mindenkinek, aki eddig kétbalkezesnek tartotta magát a konyhában.

A képre vagy a címre kattintva megvásárolhatod a könyvet.

